تحلیل وضعیت طلا در ایران و جهان

تحلیل وضعیت طلا در ایران و جهان

۲ دقیقه زمان مطالعه
زمان انتشار :

سیاوش غفاری، مدیر تحلیل اقتصاد کلان ترنج

دلایل کاهش انس جهانی طلا
انس‌ جهانی طلا در ابتدای جنگ از ۵۲۸۰ دلار به ۵۰۲۰ دلار در روز جمعه رسید که کاهش حدود ۵ درصدی داشت.
علت اصلی این کاهش، تقویت دلار با افزایش تقاضا برای آن و همچنین چشم‌انداز تورم ناشی از افزایش قیمت انرژی در آمریکا است که مسیر کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را متوقف می‌کند.


تغییرات نرخ دلار بازار آزاد
نرخ دلار بازار آزاد در ابتدای جنگ از ۱۶۶ هزار‌تومان به حدود ۱۴۵ هزار‌تومان رسیده است، مهمترین علت کاهش تقاضای تجاری برای دلار به علت جنگ است و تقاضای خرد خیلی بر قیمت دلار تاثیرگذار نیست.
افزایش تقاضا برای ریال از سوی شرکت‌های بزرگ(برای تعهدات ریالی پایان سال) و عموم مردم با‌توجه به شراط جنگی، علت دیگر کاهش نرخ دلار است.


چشم‌انداز صندوق‌های طلا در هفته پایانی اسفند
در صندوق های طلا با در نظرگرفتن انس و دلار باید منتظر کاهش ۱۲ تا ۱۵ درصدی باشیم ، ولی چشم‌انداز آتی باتوجه به جنگ و هزینه‌های آن، کسری بودجه دولت، دسترسی محدود دولت به منابع ارزی و انتظارات تورمی، در ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۵ باید منتظر افزایش نرخ ارز و طلا باشیم.
توصیه ما این هست که سرمایه‌گذاران در روزهای ابتدایی بازگشایی صندوق های طلا که نوسان بالاست تصمیمات هیجانی نگیرند تا بازار به تعادل برسد.